Lees verder
Holland Circular Hotspot en het Nederlands Consulaat-Generaal in Düsseldorf organiseren op 7 oktober samen een webinar over de vele mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van chemische recycling tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Dit webinar belicht de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van chemische recycling en hoe grensoverschrijdende samenwerking de groei naar een circulaire kunststofsector kan stimuleren. Speciale aandacht zal worden besteed aan de samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse chemiesector om de duurzaamheid te vergroten en kansen op de wereldmarkt te creëren.

Beeld: Ac Almelor (Unsplash, CC0)

Programma
16:00 Introductie door Freek van Eijk, directeur van HCH.
16:07 Inleiding door consul-generaal Peter Schuurman.
16:12 State of the art van chemische recycling voor kunststoffen in Duitsland. Een spreker namens In4climate presenteert de nieuwste onderzoeken en bevindingen in verband met het 2020-rapport Chemical Plastics Recycling – potentials and development prospects, waarbij de mogelijkheden worden verkend om gemengd plastic afval te recyclen.
16:25 State of the art van chemische recycling voor kunststoffen in Nederland. Willem Sederel, voorzitter van Circular Biobased Delta, geeft een overzicht van chemische recycling in Nederland en inzichten in ontwikkelingspaden en toekomstige samenwerking tussen Nederland en Duitsland.
16:38 Best Practices over CR uit Nederland. M. Maarten Stolk, Business Developer bij Ioniqa Technologies presenteert: door vallen en opstaan geleerde lessen van een succesvolle start-up in de chemische PET-recycling en grensoverschrijdende kansen.
16:43 Best practices voor CR uit Duitsland.
16:48 Een Nederlands perspectief. Arnoud Passenier van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat in op waarom Nederlanders chemische recycling stimuleren en hoe zij een faciliterend regelgevingskader hebben opgebouwd.
16:54 Perspectief vanuit NRW. De heer Reinhold Rünker van het ministerie van Economie, Innovatie, Digitalisering en Energie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen geeft een vooruitblik op de plannen van NRW voor chemische recycling en zoomt in op de Trilaterale Strategie.
17:00 Paneldiscussie gemodereerd door Prosper Kolleg met input vanuit de webchat.
17:25 Afsluiting en vervolgstappen, door consul-generaal Peter Schuurman.