Lees verder
Op 7 oktober organiseren de NVRD en Vereniging Afvalbedrijven de Afvalconferentie 2020. Het wordt voor de eerste keer een Hybride Conferentie. Dit houdt in dat deelnemers zelf kiezen of zij online meedoen of persoonlijk aanwezig zijn op onze eventlocatie in Arnhem (maximaal 100 personen).

Het thema van de Afvalconferentie is de Vitale Afvalsector, wat verwijst naar enerzijds de vitale rol van afvalbedrijven in de coronacrisis, maar ook naar de noodzaak om vitaal door de crisis te komen. De gastheer/talkshowhost Mark Beumer zal in twee gespreksrondes met een panel van 2 of 3 personen spreken over dit onderwerp. Sprekers zijn o.a. Arjella van Scheppingen, onderzoeker en facilitator vitale arbeidsorganisaties, Wouter Koenderman, directeur ACV, voorzitter Stuurgroep Sectorplan Ambor, Lukas Visser, van Ingka Investments, de investeringstak van IKEA en verantwoordelijk voor de strategische investeringen van IKEA in de circulaire economie, Hagar Ligtvoet, MT-lid Grondstoffen, Recycling en Europees en internationaal CE beleid bij het Ministerie I&W.

De centrale vraag is steeds wat we geleerd hebben van de crisis en of we de crisis ook als een kans kunnen benutten. Elke gespreksronde duurt ca. 30 tot 45 minuten.

Ook de voorzitters van NVRD en Vereniging Afvalbedrijven, Boris van der Ham en Henry Meijdam, geven acte de préséance. Cabaretier / comedian Edo Berger verzorgt de aftrap van de bijeenkomst met een geheel eigen visie op de vitale Afvalsector.

Beeld: zlikovec/Shutterstock