Lees verder
Onderzoekers van de Universiteit van Gent hebben een belangrijke stap voorwaarts gezet in de productie van biobrandstof uit gras. Dat schrijf Labiotech.eu op haar website. Het is het Centre for Microbioal Ecology and Technology(CMET) eindelijk gelukt om biobrandstof uit gras te produceren.
Gent

De onderzoekers gebruiken bacteriën om gras om te zetten in chemicaliën, die weer kunnen worden gebruikt voor de productie van bioplastics en biobrandstof. Ondanks dat het proces nog lang niet klaar is voor productie op industriële schaal, zijn de resultaten die op laboratoriumschaal worden behaald veelbelovend. Dat beschrijft onderzoeker Way Cern Kohr in zijn doctorale proefschrift.

Met de prestatie van de eerste druppels ‘grassoline’, zijn de onderzoekers nu aan het kijken hoe ze het proces kunnen optimaliseren in de zakelijke markt. Een lang en moeizaam proces zeggen ze. Een voorbeeld van hoe lang het kan duren is het Franse bedrijf Global Energies. Het bedrijf dat biobrandstof produceert werd opgericht in 2008. Nu negen jaar later en een IPO van €6,6 miljoen, zijn ze eindelijk klaar voor de stap van laboratorium naar een demo plant. Kortom, het zal nog even duren voordat we echt brandstof op basis van gras kunnen tanken.

Voor meer informatie zie website Labiotech.eu en website CMET.