Lees verder
Op donderdag 30 september 2021 vindt voor de 5e keer het Natural Fibertastic event plaats. Natural Fibertastic is hét event voor en door pioniers binnen het domein van circulair biobased (ver)bouwen en infrawerken die samen de duurzaamheidsdoelstellingen nastreven. Met 2030 in het vooruitzicht wordt het beleid meer en meer vertaald naar concrete uitvragen en de markt anticipeert hier snel op.

Gedurende de eerste 4 edities is er veel aandacht geweest voor applicatie gerichte natuurvezel gebaseerde ontwikkelingen voor de bouw-, infra- en verpakkingssector, matchmaking, netwerking, inhoudelijke presentaties en discussies en niet te vergeten de uitreiking van de NFT-award. Ook ging er jaarlijks een (inter)nationale delegatie op safari langs circulaire biobased werken in de buitenruimte en initiatieven in de regio. Daarnaast was er ruimte voor thema gerichte projectmeetings.

Dankzij actieve bijdragen en het enthousiasme van de sponsoren, Circulaire Biobased Delta, Provincie Noord Brabant, Curio, Rewin en Gemeente Bergen op Zoom, bestaat Natural Fibertastic dit jaar alweer 5 jaar! Natural Fibertastic 2021 gaat daarom een bijzondere editie worden, is er immers een lustrum te vieren.

Vanwege de aanhoudende onduidelijkheid over de situatie rond het coronavirus hebben de organisatoren besloten om NFT 2021 net als de editie van vorig jaar in een ‘light’ variant te organiseren. Dit betekent dat er maximaal 65 deelnemers zijn en dat er anderhalve meter afstand tussen de deelnemers in acht wordt genomen. Hou voor meer informatie de website van het Natuurvezel Applicatie Centrum in de gaten.

Beeld: Nordroden/Shutterstock