Lees verder
Op de Hanzehogeschool Groningen wordt 22 januari een minisymposium gehouden over Sensors en Smart Systems, ter ere van de lectorinstallatie van Heinrich Wörtche deze dag.

Heinrich Wörtche heeft ruime ervaring als wetenschapper, zowel in de academische wereld als in de private onderzoekssector. Zijn ambitie is om creatieve en nieuwe sensortechnologie te ontwikkelen en te implementeren voor sociale en technologische uitdagingen. Als lector bij de Hanzehogeschool is hij ook betrokken bij het Kenniscentrum Biobased Economy. Bovendien is Wörtche hoogleraar Miniature Wireless Explorative Sensor Systems aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Het mini-symposium is gericht op het stimuleren van de toepassing en valorisatie van state-of-the-art sensortechnologie binnen de noordelijke regionale ecosystemen. Eerst zal professor Peter Baltus van de Technische Universiteit Eindhoven een keynote speech houden over de stand van de techniek van geminiaturiseerde sensortechnologie met extreem laag vermogen en zijn visie geven op toekomstige ontwikkelingen in het veld. Daarna volgt een presentatie van Joke Bruining, programmamanager van het grensoverschrijdende ID3AS initiatief, dat gericht is op de valorisatie van baanbrekende sensortechnologie door regionale (mkb) bedrijven aan zowel Nederlandse als Duitse zijde.

Om 16.20 zal Heinrich Wörtche zijn inaugurele rede uitspreken, waarna de installatie in het nieuwe lectoraat volgt. Meer informatie is te vinden op de website van de Hanzehogeschool. Lees ook het interview met Heinricht Wörtche over metingen in chemische reactoren in Agro&Chemie.