Lees verder
Op 13 december vanaf 13:00 organiseer het HAN BioCentre een docentendag met als titel 'Biotechnologie als tool voor de biobased economy'.

Biotechnologische processen spelen een grote rol binnen de biobased economy. Tijdens deze middag gaat het BioCentre in gesprek over de uitdagingen van biotechnologische processen en over de wijze waarop ze in praktijk zijn toe te passen in onderwijs en onderzoek. Welke kansen en mogelijkheden bieden biotechnologische processen ons nu precies en wat zijn de vraagstukken met betrekking tot regelgeving die daarbij komen kijken? Het programma en details over inschrijving volgen later.

Bij het HAN BioCentre (waaronder het HAN-lectoraat Biodiscovery) in Nijmegen verrichten onderzoekers en studenten praktijkgericht onderzoek binnen de hele Biodiscovery-keten: van het ontdekken, analyseren en produceren tot toepassen van (nieuwe) biomoleculen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe enzymen, bioactive peptiden, anti-microbiële componenten maar ook secundaire plant-metabolieten. Deze vinden hun toepassing in de agro-, food/feed- of life sciences-sectoren of in de biobased economy.