Lees verder
Op 26-27 oktober wordt EFIB2022, de toonaangevende jaarlijkse conferentie over biotechnologie en de bioeconomie, gehouden in Vilnius, Litouwen.

Het thema dit jaar is: “Economieën van de volgende generatie: industriële biotechnologie voor een duurzame samenleving”.

Het forum wordt georganiseerd door de Lithuanian Biotechnology Association (LBTA) samen met Go Vilnius – het officiële bureau voor de ontwikkeling van het bedrijfsleven en het toerisme van de stad.

EFIB, dat nu zijn 15e editie beleeft, is gewijd aan de innovatie en commerciële toepassing van industriële biotechnologie en de bio-economie. EFIB zal een wetenschappelijk voorcongres-symposium “Gene Editing – From Research To Industry” omvatten, gevolgd door een tweedaags forum over hoe industriële biotechnologie bijdraagt tot de transformatie van sectoren en ingaat op de keuzes en behoeften van de consument.

De conferentie zal netwerken en meer dan 500 afgevaardigden uit de industrie van alle groottes, van start-ups met de volgende transformatieve technologie tot multinationale producenten die opschalen om te voldoen aan de wereldwijde vraag naar duurzame en nieuwe producten in alle sectoren. De beurs brengt ook de gemeenschap samen die de industrie in staat stelt te presteren, waaronder onderzoekers, beleidsmakers, de academische wereld, regelgevende instanties, mondiale organisaties en lokale leiders die het kader voor een duurzame samenleving uitbouwen.

Voor het eerst in 2022 zal de EFIB op 30 november een post-conferentie organiseren in de Permanente Vertegenwoordiging van Litouwen bij de EU in Brussel, waar de EFIB Vilnius Statement zal worden overhandigd aan beleidsmakers in het hart van Europa.

De inschrijving voor de EFIB 2022 is geopend. Tot en met 28 juli gelden extra lage early bird tarieven. Zie de EFIB-website voor meer informatie.

Beeld: Grisha Bruev/Shutterstock