Lees verder
Op 25 en 26 januari 2021 vindt online vanuit Nederland de internationale klimaattop Climate Adaptation Summit 2021 (CAS 2021) plaats.

Tijdens de top spreken wereldleiders, staatshoofden, minister-president Mark Rutte en gastvrouw van de klimaattop minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW) over hoe steden meer klimaatbestendig kunnen worden ingericht, hoe landbouw beter kan anticiperen op droogte en verzilting en hoe kusten beter worden beschermd tegen de stijgende zeespiegel. Dat wordt gepresenteerd in een brede Adaptation Action Agenda met praktische klimaatoplossingen –en plannen tot 2030. Ook de financiering van klimaatprojecten is tijdens de klimaattop een belangrijk onderwerp van gesprek.

Tijdens de CAS 2021 zijn er een etmaal lang sessies met overheden, bedrijven, wetenschappers, ngo’s en jongeren vanuit verschillende delen van de wereld. Iedereen kan online deelnemen, waar ook ter wereld. CAS 2021 wordt afgesloten tijdens een sessie met het Word Economic Forum uit Davos.

De top wordt voorafgegaan door allerlei activiteiten in Groningen en Rotterdam, gaststeden van het Global Center on Adaptation dat in 2018 op initiatief van minister Van Nieuwenhuizen in Nederland is gevestigd.

Organisaties die willen meedoen aan CAS2021 door een ‘side event’ te organiseren, kunnen zich daarvoor online aanmelden.

Beeld: Piyaset/Shutterstock