Lees verder
Op 3, 4 en 5 december komen meer dan 1.500 chemici uit de wetenschap en de industrie bijeen voor de 6e editie van de Nederlandse chemieconferentie CHAINS.

CHAINS wordt mogelijk gemaakt door NWO Domain Science, Topsector Chemistry, KNCV, InnovatieLink, VNCI en KNAW.

Activiteiten gerelateerd aan vergelijkbare thema’s worden op de locatie geclusterd om eenvoudige ontmoetingen met subcommunity’s te bevorderen. Op 3 december staat het programma ‘Chemistry of Life’ centraal. Het programma op 4 december omvat sessies van ‘Chemistry of Life’, ‘Chemistry of Materials’ en ‘Chemical Conversion’ en activiteiten die van belang zijn voor alle chemici. Naast parallelle en focussessies, lezingen van verschillende gerenommeerde plenaire sprekers en verschillende mogelijkheden tot netwerken. Op 5 december zal het programma zich richten op ‘Chemistry of Materials’ en ‘Chemical Conversion’.

De volgende plenaire sprekers hebben bevestigd: Jason Chin (University of Cambridge), Paula Hammond (MIT), Pieternel Levelt (KNMI, TU Delft), Kevin Plaxco (UC Santa Barbara) en Bert Weckhuysen (Universiteit Utrecht). Jonge onderzoekers krijgen daarnaast de gelegenheid om hun onderzoek in parallelle sessies en verschillende focus- en postersessies te presenteren, die zullen worden afgewisseld met keynote lezingen en plenaire sprekers.

Groepsleiders kunnen nog steeds sprekers (PhD Students / PostDocs) nomineren voor parallelle sessies tot 20 augustus, 13u. Posterregistratie is open tot 1 oktober 2018, 13u. Zie de CHAINS-website voor meer informatie.