Lees verder
De Europese algenscène komt op 13, 14 en 15 december 2022 samen op de AlgaEurope-conferentie in Rome.

AlgaEurope biedt een unieke kans voor een uitwisseling tussen de academische wereld en de industrie, in een netwerkomgeving die de wereldwijde evolutie van de sector en de belangrijkste Europese spelers zal onderzoeken.

Momenteel zijn er verschillende Europese projecten, van laboratoriumschaal tot demonstratie-installaties en commerciële faciliteiten, met als doel de commercialisering van algenproducten te versnellen.

Een van de belangrijkste succesfactoren van AlgaEurope is de nauwe samenwerking tussen EABA – European Algae Biomass Association en DLG Benelux. Het belangrijkste doel van EABA is om te fungeren als een katalysator voor het bevorderen van synergieën tussen wetenschappers, industriëlen en besluitvormers om de ontwikkeling van onderzoek, technologie en industriële capaciteiten op het gebied van Algen te bevorderen. DLG Benelux maakt deel uit van DLG International: het toonaangevende Duitse adviesbureau van de DLG-groep voor de Agribusiness en Voedingsindustrie dat internationale expertise biedt in het opzetten van beurzen en het leveren van projectmanagement en adviesdiensten – nationaal en internationaal.

Zie de website van de conferentie voor details en het programma.

Beeld: Ye.Maltsev/Shutterstock