Lees verder

De wereld gebruikt vooral olie als grondstof. En dat raakt langzaam maar zeker op. Het nieuwste onderzoek concentreert zich daarom op alternatieve grondstoffen. Uit producten die je steeds opnieuw kunt creëren. Zoals planten, dieren, zeewier, algen of mest.

Je gebruikt levende organismen om producten te maken. Je laat bijvoorbeeld bacteriën insuline produceren. En je verhoogt het rendement van de productie. Je gaat werken in de medische branche of de voedingsmiddelenindustrie.

Biobased TeCh draait ook om duurzaamheid. Duurzame energie en een duurzame samenleving met producten uit natuurlijke materialen. Bio-kunststoffen en brandstoffen bijvoorbeeld. Of kleding. Geur-, kleur- en smaakstoffen. Je leert alles over actuele thema’s als bioraffinage. En biobased bouwstenen zoals melkzuur en natuurlijke kleurstoffen.

Je legt een stevige basis in de techniek. En je leert veilig te werken in een laboratorium. Je werkt in groepen aan projecten. Over alcohol bijvoorbeeld. Of medicijnontwikkeling. Of waterzuivering met algen. Je ontwikkelt nieuwe ideeën en producten. Vaak vragen die ook om een nieuw productieproces. Zo kom je tijdens je opleiding dicht bij de praktijk.