Lees verder
De Founders van het Bio Treat Center (BTC) hebben Ton Voncken aangesteld als interim- directeur. Hij gaat de organisatie vormgeven en het voormalige Waterpaviljoen op Brightlands Campus Greenport Venlo ombouwen tot creatieve broedplaats voor biomassa verwaarding.
Venlo

Voncken heeft een ruime ervaring met samenwerkingsverbanden van ondernemers. Het samen ondernemen en ontwikkelen van nieuwe biobased business is voor hem bekend terrein. Hij combineert deze functie met zijn werkzaamheden voor Groen Gas Nederland en InnovatieLink: werkterreinen die gefocust zijn op biomassa, duurzame energie en groene grondstoffen.

Broedplaats

Het BTC is een broedplaats voor open innovatie in het verwaarden van biomassa. Ondernemers, onderzoekers en studenten slaan hier de handen ineen om de biobased economy een boost te geven. In het BTC wordt naast werkplekken in de kantoren, ook een werkplaats gecreëerd waar machines en installaties staan om biomassa op diverse manieren te verwerken. In het aanwezige laboratorium kunnen de halffabrikaten verder onderzocht worden. Het doel van het BTC is om een lerende community op te zetten van bedrijven, onderwijs en onderzoeksinstellingen rond het thema biobased economy.