Lees verder
De regeling Circulaire Ketenprojecten gaat per 1 april open voor aanvragen. Belangstellenden moeten er snel bij zijn, want aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Toen de regeling in 2020 voor het eerst opende, was het subsidiebudget al op de eerste dag overtekend. Dat meldt PNO Consultants.
Redactie / Rijswijk

De subsidieregeling voor Circulaire Ketenprojecten is bedoeld voor mkb’s die binnen hun keten samenwerken aan een circulaire oplossing voor bijvoorbeeld grondstoffenbesparing en reductie van CO2-uitstoot, door een circulaire manier van ontwerpen, produceren of organiseren. De projectactiviteiten moeten bestaan uit experimentele ontwikkeling, procesinnovatie en/of organisatie-innovatie. Ook moeten meerdere partijen in de product- of materiaalketen samenwerken. Projecten gericht op zeer hoogwaardige recycling of upcycling kunnen ook voor subsidie in aanmerking komen, gewone recycling of downcycling vallen erbuiten.

Het totale subsidiebudget voor de nieuwe aanvraagronde bedraagt € 4,5 miljoen. In principe kan het indienen van subsidieaanvragen vanaf 1 april 2021 tot uiterlijk 30 september 2021, maar als het net zo snel gaat als vorig jaar, is wachten zeker geen optie.

Meer informatie is te vinden op de websites van PNO Consultants en RVO Nederland.

Beeld: Watchara Ritjan/Shutterstock