Lees verder
Grote bedrijven als Philips Consumer Lifestyle, Attero, Schoeller Arca, Dyka, Wavin, Senbis, PEZY, Cumapol, Teijin Aramid willen alle mogelijkheden van kunststoffen goed benutten. Ze zijn daarom hard op zoek naar engineers en technologen die begrijpen hoe kunststoffen zich gedragen en hoe het productieproces het beste kan worden ingericht. De masteropleiding Polymer Engineering springt in dit gat. 
Redactie / Zwolle

In de master komen de werelden van kunststofchemie en engineering samen. De engineer bouwt tijdens de opleiding aan meer kennis over de kunststofchemie. De chemisch technoloog leert hoe de eigenschappen van polymeren bepalend zijn in het verwerkingsproces van materiaal tot product. Met deze kennis van materialen en het inzicht in het productieproces is de afgestudeerde beter in staat om een ketenaanpak te realiseren.

Toekomst

Aan het einde van deze tweejarige deeltijdopleiding zijn de studenten Master of Polymer Engineering. Ze zijn klaargestoomd als adviseur, procesontwerper én onderzoeker. En kunnen aan de slag met het ontwikkelen van (duurzame) kunststoffen en met het onderzoek naar het gedrag van deze kunststoffen. Daarnaast zijn ze in staat om te werken aan het inrichten en innoveren van productieprocessen op basis van hun onderzoek.

In het kort

De master wordt aangeboden door de hogescholen Windesheim en Stenden. Het gaat om een deeltijdopleiding van 2 jaar, waarbij 1 dag onderwijs per week is en er 4 dagen gewerkt wordt. Er is een masterthesis, die bestaat uit onderzoek binnen het eigen bedrijf. De studenten krijgen ondersteuning van docenten van Universiteit Twente, Wageningen University & Research en Rijksuniversiteit Groningen.

Voor meer informatie kijk op de website van Green PAC, of neem contact op met een van de onderstaande personen.