Lees verder
Innovatielink heeft een zogenaamd SKIL-programma ontwikkeld voor ondernemers in chemie en energie die toe zijn aan de volgende stap in hun innovatieproces, maar niet verder komen.
Utrecht

‘Bedrijven stuiten in hun innovatietraject vaak op dezelfde obstakels. Ze kunnen moeilijk vervolgfinanciering vinden, twijfelen over hun route naar de markt of ze verliezen hun oorspronkelijke doelgroep uit het oog. Het trainingsprogramma van Innovatielink zorgt ervoor dat deze ondernemers op het juiste spoor worden gezet’, aldus Monique Blokpoel, innovatiemanager bij Innovatielink.

Aan het SKIL-programma, een acroniem van Succes Katalysator InnovatieLink, deden verschillende ondernemers mee. Marcel Oogink, eigenaar van Duplaco, teelt algen. Oogink wilde zijn unieke proces opschalen, maar miste de nodige financiering. Via Innovatielink vond hij een investeerder, afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie. Met deze investeerder heeft hij nu ook bij een bank een financiering gekregen. ‘Het netwerk van Innovatielink heeft zeker geholpen, maar ook de hulp om product-marktcombinaties te brengen en verdienmodellen te kwantificeren. Dat maakt het niet duidelijk en tastbaar voor mezelf, maar ook voor investeerders.’