Lees verder
Op 12 mei jl. organiseerde het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) de 2e editie van het Applied Biobased Materials Conferentie (ABC) in de inspirerende omgeving van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.
Geleen

Na een welkomstwoord van de Dean van de Faculty of Humanities and Sciences, Bernadette Jansma, reikte Stefaan de Wildeman, voorzitter van de AMIBM Industry Club, het eerste lidmaatschap uit aan AMIBM PhD kandidate, Margareta Merke voor haar MKB ‘Boostani’. AMIBM hoopt in de nabije toekomst ook vele andere bedrijven te verwelkomen.

AMIBM presenteerde met trots een programma met onderscheiden, internationale sprekers en lezingen verspreid over de volledige waardeketen binnen het onderwerp biobased materials. De sessies genereerde interessante discussies en boden de mogelijkheid tot het uitwisselen van meningen en nieuwe ideeën. Als een jaarlijks wederkerend event was de organisatie ook blij om te melden dat het aantal deelnemers toeneemt van 70 in 2016, naar dit jaar ruim 110.

De hoofd sessies werden afgewisseld met pauzes waarin een nieuw onderdeel van de ABC werd geïntroduceerd: de poster presentaties. Deze presentaties bieden jonge onderzoekers de mogelijkheid hun resultaten te delen. De presentaties kregen een warm onthaal en AMIBM’s eigen Pavan Manvi Kumar ging er vandoor met de ABC best poster award.

Voor de 2e editie van de ABC, heeft AMIBM een officieel programma boekje gepubliceerd met daarin samenvattingen van alle lezingen en poster presentaties. Het boekje is in te lezen in de Universiteitsbibliotheek en op verzoek verkrijgbaar via amibm-info@maastrichtuniversity.nl (OP=OP).

De ABC 2018 staat gepland voor 20 april 2018.

Binnenkort verschijnt op deze website een uitgebreid verslag van de ABC 2017.