Lees verder

Bio-Gietrand

De Bio-Gietrand van GreenGuard is een 100% natuurlijk product. Door gietranden rondom een boom te plaatsen, infiltreert het water na een watergift geleidelijk in de kluit en blijft de kluit langer vochtig.

De Bio-Gietrand is gemaakt van o.a. Solanyl zetmeel. Een afvalproduct uit de patat-industrie. Daarmee is het een duurzame oplossing, omdat niet alleen de Bio-Gietrand uiteindelijk vanzelf afbreekt, maar het ook zorgt voor een vermindering van afvalstromen.

De Bio-Gietrand gaat zeker 3 jaar mee. Afhankelijk van de omstandigheden breekt het langzaam af in de grond. Wanneer de gietrand na eventueel hergebruik definitief afgevoerd moet worden, kan deze gewoon bij het groenafval.

Voordelen:

• Geeft een enorme besparing van (kunststof) afval.
• Kan gewoon bij het groenafval.
• Past uitstekend bij duurzaam inkopen.
• Bevat geen schadelijke additieven, zoals weekmakers en kleurstoffen.

Toepassing Bio-Gietrand:

Tijdens de aanplant wordt de Bio-Gietrand ongeveer 10 – 15 cm. in de grond geplaatst, op de wortelkluit. (diameter wortelkluit = diameter gietrand) Zorg voor een goede overlap aan de uiteinden, niet de gietrand eventueel vast, of spijker de gietrand vast aan een boompaal. Bij een omtrek groter dan 2,50 mtr. extra paaltjes gebruiken. De grond binnen de Bio-Gietrand kan afgestrooid worden met de GreenGuard Strooisellaag, of met TopKurk, dit om onkruid tegen te gaan.

De Bio-Gietrand wordt geleverd op rollen tot max. 40 meter. De breedte is 31 cm. Ruim voldoende om boven en onder de grond zijn werk te doen.

Dikte: 1,2 mm.

Gebruik ook de bijbehorende Bio-Gietrand connector!!

Website:

www.naturalplastics.nl

Contact:

Bert van Vuuren
0251-228455
bert@naturalplastics.nl