Lees verder
De 12e editie van het European Forum for Industrial Biotechnology & the Bioeconomy (EFIB) wordt gehouden in Brussel, België, van 30 september t/m 2 oktober.

Industriële Biotechnologie is met een omzet van € 23 miljard goed voor slechts 6% van de omzet van de wereldwijde chemiemarkt. De sector presteert echter aanzienlijk beter dan de totale chemiemarkt, met een indrukwekkende jaarlijkse groei van 20% en heeft de potentie om de dominante technologie van de chemische industrie van morgen te worden, wat een enorme toekomstkans betekent.

Om van deze gelegenheid gebruik te maken, zijn aanzienlijke investeringen, innovatie en ontwikkeling van de waardeketen nodig, en vooral nieuwe samenwerkingen in de hele sector. Bovendien worden we geconfronteerd met belangrijke uitdagingen als gevolg van hoge energieprijzen, de impact van schaliegas op de ontwikkeling van markten voor biobased chemicaliën en de voortdurende behoefte aan voorspelbaar, coherent en ondersteunend beleid in de EU.

Status en vooruitzichten

Om deze uitdagingen op te pakken en te bloeien in de bio-economie van morgen, komen branchedeskundigen uit de innovatieve biobased community elk jaar samen op één centrale locatie om de belangrijkste kwesties te bespreken en een overzicht te krijgen van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van opschaling van commerciële bioraffinaderijen over de hele wereld.

Die locatie is het European Forum for Industrial Biotechnology & the Bioeconomy (EFIB), waar afgevaardigden een update ontvangen over de status en vooruitzichten van biobased industrieën. EFIB is er trots op dat het engagement tussen beleidsmakers en een breed scala aan belanghebbenden in verband met de bestaande biobased waardeketen wordt bevorderd en probeert voortdurend nieuwe partners te vinden en toe te voegen.

Lezerskorting

Lezers van Agro&Chemie kunnen met 15% korting naar EFIB. Vul de kortingscode EFIB19ACF tijdens het registratieproces!