Lees verder
Nederland organiseert op 25 januari 2021 de online Climate Adaptation Summit (CAS). De conferentie stond eerder gepland op 22 oktober 2020.

Vanwege de coronacrisis is besloten om deelnemers niet te vragen naar Nederland af te reizen, maar een centraal online programma te organiseren vanuit Nederland. Een deel van dit programma vindt plaats in het nieuwe drijvende kantoor van het Global Center on Adaptation in Rotterdam. De andere internationale deelnemers, zoals regeringsleiders en ministers, zullen deelnemen via videoverbindingen vanuit alle continenten.

Op de Climate Adaptation Summit staan de oplossingen centraal om kwetsbare gebieden wereldwijd weerbaarder te maken tegen klimaatverandering, zoals extremer weer en een stijgende zeespiegel. De conferentie stond eerder gepland op 22 oktober 2020 als afsluiting van het actiejaar van de Global Commission on Adaptation. Deze Commission is in het najaar van 2018 op initiatief van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur & Waterstaat) gestart en staat onder leiding van IMF-topvrouw Kristalina Georgieva, voormalig VN Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon en Microsoft-oprichter Bill Gates.

Beeld: Netta Arobas/Shutterstock