Lees verder
Op 23-24 juni 2020 vindt de 4e editie van het wereldwijde Agri Food Innovation Event plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo.

Het evenement omvat een tweedaagse expo, vier conferenties – 3D Food Printing Conferentie, Healthy Nutrition Conferentie, Vertical Farming Conferentie en Smart Farming Conferentie en meer activiteiten, zoals labtours en demonstraties.

3D Food Printing Conferentie onderwerpen:

  • Onderzoek en ontwikkeling (smaak, textuur, structuur, geur, kleur en voedingswaarde)
  • Technologie voor 3D Food Printing
  • Ingrediënten voor 3D Food Printing
  • Businessmodellen
  • Patenten / Wet- en regelgeving
  • Investeringskansen

Healthy Nutrition Conferentie onderwerpen:

  • Food innovatie en gezondheid
  • Microbiologie van de darmen
  • Gedragskundige gastronomie
  • Voedingswetenschappen en Voedselwet- en regelgeving
  • Slimme en gezonde ingrediënten
  • Duurzame voedselproductie
  • Food design
  • Financiering

Vertical Farming Conferentie onderwerpen:

  • Beschikbare technologie – LED verlichting, sensoren, kunstmatige intelligentie
  • Problemen met de plantconditie, zoals: CO2, voedingsstoffen, irrigatie, klimaat, verlichting
  • Voedselveiligheid / HACCP
  • Robotica
  • Verbeterde efficiency van het gebruik van hulpbronnen
  • Duurzame gebouwen (design, groene daken, energie)
  • Smart Cities
  • Architectuur / Urban Design
  • Van traditioneel naar verticaal boeren

Smart Farming Conferentie onderwerpen:

  • Beschikbare technologie voor Farming 4.0 – drones, sensoren, Internet of Things, Robotica, Big Data, AI en meer
  • Precisielandbouw
  • Precisie-veehouderij
  • Plant- en gewaswetenschappen voor verbeterd gebruik van hulpbronnen
  • Investeren in R&D
  • Nieuwe businessmodellen
  • Discipline-verstijgende thema’s