Blogs

  • 01:54
  • 0
  • 0

Errit Bekkering

Drenthe-Groningen Europees schoolvoorbeeld

25 / 03 / 2016

In januari verkoos de Europese Commissie Groningen-Drenthe tot een van de zes voorbeeldregio’s binnen Europa voor de…

  • 01:58
  • 0
  • 0

Michel Eppink

Algen veelbelovende feedstock op termijn

01 / 06 / 2015

Algen zijn in de toekomst interessant om fossiele grondstoffen te vervangen. In mijn onderzoek bij Wageningen…

  • 01:07
  • 0
  • 0

Arjan Borghuis

Insecten kweken op reststromen: kansen creëer je

01 / 03 / 2015

De mens is een consument. In elk biologieboek staat het. We kunnen van alles maken, maar…

  • 02:26
  • 0
  • 0

Patrick Lemmens

Biobased Business of Bubble?

25 / 09 / 2014

Geloof je zelf nog in Biobased Economy? Gaat het ons echt iets brengen? Steeds vaker krijg…


Artikelen

Suikerunie in Dinteloord
04:30

Van voedselproducent tot bioraffinaderij

Pure, witte kristalsuiker voor de voedingsindustrie: het is en blijft een belangrijk product voor Suiker Unie.…

Pierre Gielen

Gebak chocolade
01:00

Avebe: interesse in eiwit en vezels

'Avebe is van oudsher een bioraffinagebedrijf waarbij we alles weten van zetmeel. Op gebied van de…

Lucien Joppen

Eric-Jan van Trijen (Vatricom BV en BiomassaNederland BV)
06:25

Behoefte aan standaard maatwerk

ZLTO heeft begin dit jaar de interesse bij boeren en tuinders gepeild voor een voorlichtings- en…

Richard Bezemer



Nieuws

Bekijk alles
Food tech
00:50

Novozymes en Arla ontwikkelen eiwitingrediënten via precisiefermentatie

Biotechnologiebedrijf Novozymes en zuivelbedrijf Arla Foods Ingredients zijn een partnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van geavanceerde…

Redactie / Viby

Grasraffinage
01:00

Meer voedingswaarde, minder uitstoot

Grassa en Dr.FERM zijn een samenwerking gestart voor de fermentatie van diverse Grassa-producten. Door de fermentatie…

Redactie / Heijen

Lizette Oudhuis
00:36

Hoe gezond eten lekker kan smaken

Het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen heeft er weer een expert bij: deeltijdlector Lizette…

Redactie / Groningen

Knapperige hete bacon
01:08

Smaaktest met hybride bacon uit het lab

Vleesliefhebbers die wel eens vegetarische namaakbacon hebben geproefd, zullen de conclusie trekken dat het in een…

Redactie / Berkeley

Nieuwsgierige koeien
00:55

Insectendieet vermindert mogelijk stikstofuitstoot koeien

Koeien die insecten eten, stoten minder stikstof uit. Dat stelt veevoeronderzoeker Dennis Oonincx van Wageningen University…

Redactie / Wageningen

Sla door de vleesmolen
04:19

Flanders’ FOOD zoekt innovaties rondom eiwittransitie

Rond 2050 is de wereldbevolking gegroeid tot zo'n 10 miljard mensen. De vraag naar voedsel en…

Redactie / Brussel


Agenda

Mansholtlezing 2019

Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, Brussel