NIEUWSBERICHTEN

Winst Corbion onder druk

De winst van Corbion is in het eerste halfjaar van 2017 flink onder druk komen staan. Volgens analisten van ABN Amro komt dit onder meer vanwege hogere kosten, tegenslag bij de afdeling bakery en uitgestelde belastingvorderingen. Dat schrijft ABM Financial News.

Corbion zelf laat in een persbericht weten dat de totale omzet van het eerste halfjaar uitkomt op €461,9 miljoen, een toename van 1,4% vergeleken met het eerste halfjaar van 2016. De autonome omzetgroei was -0,9% door lagere volumes bij Bakery. De EBITDA exclusief eenmalige posten  in het eerste halfjaar van 2017 daalde met 1,7% naar € 88,3 miljoen. De autonome EBITDA-groei nam met 6,2% af in het eerste halfjaar van 2017.

‘De eerste resultaten van onze acties gericht op herstel van de omzet bij Bakery werden zichtbaar in de loop van het tweede kwartaal. Op basis hiervan, maar ook gezien de positieve ontwikkelingen in andere delen van de onderneming, zijn we optimistisch over onze omzetontwikkeling in de tweede helft van het jaar. Zoals verwacht, werden onze marges in het tweede kwartaal negatief beïnvloed door de stijgende suikerprijzen. De PLA-joint-venture met Total is sinds begin maart operationeel en de bouw van de fabriek vordert goed en ligt op schema,” aldus Tjerk de Ruiter, CEO van Corbion.

Zie voor alle cijfers het persbericht van Corbion.