Lees verder
WasteBoards, een jong skateboardmerk uit Amsterdam, maakt als enige ter wereld skateboards en cruisers van plastic doppen. Op dit moment worden er gemiddeld 20.000 plastic flessen per seconde gemaakt waarvan een groot gedeelte in onze oceanen, rivieren, en op onze stranden belandt. Plastic afval wordt gezien als een wegwerpmateriaal zonder waarde. WasteBoards laat juist zien dat je van plastic, een waardevolle grondstof, mooie nieuwe producten kan maken zonder een nieuwe productiestroom van plastic te starten.
Redactie / Diemen

In 2015 ontwikkelde WasteBoards in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam hun eerste prototype skateboard wat uiteindelijk hun eerste cruiser-board werd; ‘Squid’. In samenwerking met een groep bekende skateboarders uit Amsterdam, waaronder Chris Stuifzand en Floor van Nederend, werd dit model gefinetuned met als resultaat een street-skateboard geschikt voor de halfpipe genaamd de ‘Star’. Evenals het eerdere WasteBoards design, is ook dit board gemaakt van gerecyclede plastic doppen. Met dit nieuwe streetskateboard erbij is WasteBoards klaar om de skateboardmarkt te betreden.

De doppen die WasteBoards gebruikt worden ingezameld door skateboarders, bezoekers van muziekevenementen, schoolkinderen en organisaties als het KNGF. Elk WasteBoard is handgemaakt, heeft een uniek design en is gebakken in een speciale oven. Alle boards zijn gemaakt van gerecycled plastic en zijn zelf weer geheel recyclebaar

WasteBoards is in 2015 gestart in samenwerking met Plastic Whale met als doel plastic zwerfafval tegen te gaan door te laten zien dat je er waardevolle producten van kunt maken zoals een skateboard.