Lees verder
Karton gemaakt van papier met afval van druiven en natuurlijke vezels. In dit 100% bio-afbreekbaar en recyclebaar karton zijn voortaan de flessen champagne van Veuve Clicquot verpakt.
Verenigd Koninkrijk

Het karton is ontwikkeld door DS Smith, papierproducent Favini en Veuve Cliquot zelf. Na drie jaar onderzoek ontstond er een nieuwe kartonsoort waarbij vezels en natuurlijk pigment uit afvalstoffen van druiven hergebruikt kunnen worden voor een verpakking. Ook is er gebruik gemaakt van het residu van druiven als natuurlijk pigment om de verpakking te kleuren. Met deze nieuwe verpakking worden 5,2 ton verse vezels bespaard.

Duurzaamheid

Niet alleen het karton is duurzaam. Zo is voor de bedrukking van de verpakking gebruik gemaakt van inkt en vernis dat vrij is van oplosmiddelen. Daarnaast is het geplakte label gebaseerd op suikerriet. Het nieuwe verpakkingsdesign heeft de naam ‘Naturally Clicquot’ gekregen, waarmee het bedrijf de nadruk wil leggen op de merkwaarde milieuvriendelijk. Door deze nieuwe natuurlijke verpakkingsoplossing wordt het afval flink gereduceerd.