Lees verder
Consultancy- en engineeringbedrijf Teboding, onderdeel van Bilfinger, komt met een nieuwe service. Ze gaan start-ups binnen de circulaire economie helpen bij het opschalen. 
Redactie / Den Haag

Als onderdeel van het streven om de transitie naar een circulaire economie te versnellen, wil het bedrijf start-ups in de biobased en circulaire economie opschalen tot volwassen bedrijven. Dat doen ze door specifieke kennis en expertise via consultants en ingenieurs te bieden. Daarnaast kan Tebodin bedrijven in contact brengen met investeerders en een netwerk van klanten en leveranciers.

Essentiële middelen

Volgens Tebodin zijn er van de vele circulaire initiatieven maar weinig in staat om op eigen kracht te opschaling tot een volwassen bedrijf te realiseren. Succes in de laboratoriumfase betekent niet automatisch dat er een vervolg komt als volledig operationele procesfaciliteit. Tebodin kan in veel gevallen de middelen die hier nodig voor zijn verschaffen. In vier stappen wordt de start-up begeleid van initiatief tot commercieel levensvatbare onderneming. Dit inclusief het valideren van het initiatief in studie-, pilot-, en demofases en het aantrekken van klanten en investeerders.

Samenwerken als partners

Tebodin wil via de service samenwerken als partners met de start-ups. ‘Ingenieursdiensten voor een start-up vragen om een andere aanpak dan in conventionele klantrelaties. Het meest effectief is dan een nauwe samenwerking als partners in een flexibel team. Binnen dit team van partners blijft de start-up volledig onafhankelijk, maar ontvangt deze de praktische en efficiënte ondersteuning van de consultants en ingenieurs van Tebodin’, aldus het bedrijf in een persbericht.