Lees verder
Wageningen UR Food & Biobased Research wil een flinke stap zetten in de productie van itaconzuur en methacrylzuur voor hoogwaardige materialen, zoals verf en drukinkt.
Wageningen

De stoffen worden geproduceerd uit biomassa en gelden als interessante alternatieven voor bestanddelen die nu nog uit fossiele grondstoffen worden gemaakt.

In het project MethaForm werkt Wageningen UR samen met Archer Daniels Midland, EOC Belgium en Van Wijhe Verf aan de verdere ontwikkeling van itaconzuur uit suikers en katalytische processen voor de productie van methacrylzuur op basis van itaconzuur. Daan van Es, projectleider van Wageningen UR: ‘We willen aantonen dat het technologisch heel goed mogelijk is om waardevolle polymeren en materialen te produceren met behulp van deze biobased bouwstenen.’

Het project is onderdeel van een grootschalig onderzoeksprogramma: Biobased Performance Materials (BPM). Doel van het BPM-programma is hoogwaardige materialen op basis van biomassa te ontwikkelen. Op donderdag 16 juni wordt het vijfde BPM symposium georganiseerd.

 

Zie ook: