Lees verder
De Biocoöperatie Noord-Nederland roept MKB'ers binnen de bio-economie in Drenthe, Groningen en Friesland op, om zich bij hen aan te sluiten. De coöperatie wil door samenwerking meer business genereren voor de aangesloten leden.
Nederland

Afgelopen oktober ging de Biocoöperatie Noord-Nederland van start. Inmiddels hebben ze zo’n vijftien leden. Er wordt specifiek ingezet op het versterken van economische bedrijvigheid in Noord-Nederland, het vergroten van innovatiecapaciteit en het bevorderen van operationele samenwerking tussen de leden. Om dit te bereiken wordt gezamenlijk ingezet op het ontwikkelen van projecten, het opzetten van lobby trajecten en het zorgen voor meer samenwerking. ‘Vooral op het gebied van beleid en lobby merkten we dat er veel vragen zijn bij onze leden’, vertelt Cor Kamminga van KNN Advies. ‘Tijdens onze volgende bijeenkomst op 23 mei zullen wij onder andere ook daar uitgebreid op ingaan.’

Biocoöperatie Noord-Nederland is een initiatief van KNN Advies en de Healthy Ageing Campus BV. Op 23 mei houden zij weer een bijeenkomst voor de leden van de biocoöperatie. Zij hopen dat ook nieuwe MKB’ers enthousiast zijn om zich hierbij aan te sluiten. Naast beleid en lobby staan dan ook de toepassing van biomassa en de projectontwikkeling van grondstoffen voor biomassa op het programma.