Lees verder
Vandaag, 9 december, opende het Instituut Aachen-Maastricht voor Biobased Materials (AMIBM) zijn 1500 m2 nieuwe laboratorium op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard / Geleen.
Geleen

Het instituut presenteerde nieuwe faciliteiten en initiatieven, zoals de 20 meter lange ‘bi-component wet spinning line’ voor de ontwikkeling van biobased medische vezels. Het is de enige in zijn soort in de wereld. Binnen het AMIBM werken de Universiteit Maastricht (UM), RWTH Aachen en Fraunhofer samen.

De Brightlands Chemelot Campus is de plek voor triple helix samenwerking op het gebied van nieuwe materialen. Meer dan 50 werknemers van de drie samenwerkende partners houden zich bezig met de ontwikkeling van innovatieve en duurzame materialen, waaronder materialen gebouwd met het afval van mechanisch gepelde garnalen, met behulp van diepzee-bacteriën.

Zowel nationale als disciplinaire grenzen worden overschreden in AMIBM, waar biologen, chemici, ingenieurs en medici uit 16 landen samenwerken. ‘Mensen uit de hele wereld solliciteren bij ons. Werken aan een niet-fossiele economie op deze dynamische locatie spreekt veel mensen aan,’ zegt managing director Richard Ramakers. AMIBM kwam tot stand met steun van de Provincie Limburg, in het kader van het project ‘Kennis-As Limburg’.

Het volgende nummer van Agro&Chemie bevat een artikel over het AMIBM-lab.